ESN MARIBOR SPOZNAVNI VIKEND
Spoznavni vikend bo potekal 2. vikend v septembru 8.-10. 9. na Pohorju v Dominikovem domu.

Zakaj se ga moreš udeležiti? Spoznal boš najbolj kul študente iz Maribora – ESN Maribor člane in tudi sam postal ESN član, član ESN Maribor družine. Poskrbljeno bo za hrano – imamo najbolj kul kuharsko ekipo; prenočišče in zabavo.

Čez dan boste spoznavali društvo ESN Maribor in ESN mrežo, kdo točno smo in kaj točno počnemo. Dobili boste širšo sliko. Pomagali boste pri kreairanju WelcomeWeekov in zbiranu idej za dogodke skozi cel semester. Pri nas velja pravilo, da ni neumnih idej, ni neumnih predlogov. Ker če se nekaj zdi še tako zelo neumno, lahko iz tega nastane brilijanten projekt.
Na spoznavem vikendu vam bomo omogočili torej malo vsega: kulinarične izkušnje, spoznavanje ESN mreže, spodbujanje kreativnosti, zabavo in vključitev v ESN Maribor družino.

Kdo in kaj je ESN Maribor? ESN Maribor je študentsko društvo, ki čuti in ima Erasmus spirit. Začutiš ga tudi, če še nisi doživel izmenjave. Letno polepšamo in olajšamo izmenjavo več kot 600 – 700 Erasmus študentov, številke incoming študentov pa iz leta v leto rastejo.

ESN Maribor je prostor, ki ti omogoča, da osebnostno rasteš in pridobiš izjemne izkušnje in znanje za življenje in kariero. ESN člani obvladamo organizacijo, komunikativnost, vodenje, medsebojno sodelovanje... ESN Maribor je prostor, ki ti omogoča, da zrasteš v samozavestno, odločno osebo, ki je ni strah nobenega izziva v življenju. ESN Maribor je prostor, smo ljudje, ki omogočamo kreativnost, invovacije in uresničevanje novih idej.

Kaj pa počnemo, če na kratko naštejemo letne projekte?

Erasmus študentom uredimo vsak semester buddije oz. mentorje – to je slovenski študent, ki pomaga Erasmus+ študentu pri integraciji v naše okolje.

WelcomeWeeks – tritedenski projekt na začetku vsakega semestra, ki vključuje dnevne dogodke, ti so zabavne, kulturne, socialne, športne narave... in omogočajo lažjo integracijo in spoznavanje Erasmus+ študentov.

Redne tedenske Erasmus zabave, ki potekajo v Trustu in v KMŠ-ju. Vsaka je tematsko drugače obarvana.
Socialne dogodke, kot je Polyglot Caffe, Meet my Country, družabne igre...

Izleti – po WW (Welcome Weeksih) zmeraj sledi tridnevni izlet po Sloveniji, skozi semester pa še organiziramo izlete v druge Evropske države. Izleti so poseben izziv in prinašajo veliko izkušenj in znanja ter organizacijskih sposobnosti.

Kreativa – skrbi za osveščanje Erasmus+ študentov o aktivnosti ESN Maribor na socialnih omrežjih, spletni strani, izdelavo promocijskega materiala, cover fotografij za dogodke in še veliko več.

Outgoing – obvešča in širi vest o Erasmus+ izmenjavi med slovenskimi študenti. A si se morda vrnil z izmenjave in veš, da je to nekaj, kar ne sme zamuditi nihče v življenju? Potem nam pomagaj to deliti s slovenskimi študenti, ki še tega niso izkusili.

ESN Maribor tudi zdravi PostErasmus depresijo. ;)

In kaj pričakujemo od tebe?
Resnost, odgovornost, aktivno sodelovanje, ESN spirit in dobro voljo.

Kaj dobiš v zameno?
Neizmerno število iskrenih prijateljstev, znanje, spodbujanje kreativnosti, zabavo, udeležbo na mednarodnih dogodkih, potrdilo o prostovoljstvu in spomine za celo življenje.

Kaj še čakaš? ;)

Date: 
08/09/2017 - 13:00
Place: 
Dominikov dom, Pohorje