Kot mentor pomagaš Erasmus študentom, pred prihodom Erasmus študenta, vstopiš v stik z njim in mu poveš malo o Sloveniji in Mariboru. Ob prihodu ga pričakaš na železniški ali avtobusni postaji, ter ga popelješ do njegovega novega doma.

Večina jih stanuje v študentskih domovih, nekateri pa v stanovanju. Ko odloži prtljago greš z njim na kakšno kavico in spleteš novo prijateljstvo, mu razkažeš mesto, ga pripelješ v ESN pisarno in mu pomagaš urediti papirje na uradu za tujce.

Več o nalogah buddija si lahko prebereš v Survival guide.

Zakaj pa postati mentor?

Ker spoznaš ogromno novih ljudi, spleteš dragocena prijateljstva, potovanje po Evropi postane lažje, cenejše in zanimivejše. Na družabnih dogodkih v Mariboru se lahko družiš z zanimivi, novimi ljudmi. Morda celo spoznaš novo ljubezen. Kar pa je najdragocenejše – hvaležnost tujih študentov za vso našo pomoč.

ESN člani, pa nismo samo mentorji. Smo zagnani, motivirani in kreativni mladi ljudje, večinoma študenti. Status študenta pa ni pogoj za sodelovanje v  društvu. Na zabaven način pridobivamo kompetence in koristno znanje, delujemo v internacionalam okolju, kar je dandanes zelo cenjeno.

Attachment Files: 
AttachmentSize
survival_guide_for_buddies.pdf539.29 KB